środa, 3 lipca 2013

SAŁATKA Z SEREM FETA I POREM



Składniki potrzebne do przygotowania sałatki dla 4 osób:
  •  mix sałat 75 g (endywia, endywia frisee, cykoria radichhio),
  •  ¼ główki sałaty lodowej,
  • 8-10 pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
  • ½ -1 papryczka chili (czerwona) drobno pokrojona
  • por pokrojony w grube plasterki (tylko jasna część warzywa)
  • niewielka ilość surowego świeżego ogórka (pokrojony w kosteczkę)
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • ½ kostki sera feta pokrojonego w grupą kostkę
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta suszonej papryki jalapeno
  • sok z cytryny – ilość wg uznania
  • olej
  • pieprz i sól (niewielka ilość z uwagi na słoną fetę)
Wszystkie składniki kroimy, mieszamy w dużym naczyniu, a na koniec przyprawiamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz