Dzięki Ewa! Pychota!
Składniki:
- 1 paczka podłużnych biszkoptów
- 2 serki mascarpone
- 3 żółtka
- 100g cukru pudru (ilość cukru według uznania)
- 1 łyżka kakao
Żółtka zmiksować razem z cukrem. Następnie dodać 2 serki maskarpone i dalej miksować na jednolitą masę. Do zaparzonej wcześniej kawy dodać trochę dowolnego likieru (ważne żeby kawa nie była zbyt gorąca). Zamaczać w niej biszkopty, ułożyć z nich wartstwę spodnią ciasta. Rozsmarować około 1,5 cm masy na rozłożonych biszkoptach, posypać masę kakao. Na warstwie masy ułożyć zamoczone w kawie biszkopty, rozsmarować na nich kolejną warstwę kremu. Na koniec posypać przesianym przez sitko kakao.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz