Składniki:
- Udo z kurczaka
- Marchewka
- ½ średniego selera
- ¼ pora
- ½ małego kalafiora
- Zupa krem z dyni (ugotowane w niewielkiej ilości wody kawałki dyni olbrzymiej, zblenderowane przyprawione solą i pieprzem)
- Ziemniaki
- Koperek
- 1 łyżka śmietany
- Sól i pieprz
Wykonanie:
Udo zalewamy wodą i zagotowujemy. Po ok. 15 minutach dorzucamy
startą marchew, startego selera i posiekanego pora. Dodajemy również kalafiora
i ziemniaki. Wszystkie składniki gotujemy do czasu aż zmiękną ziemniaki i
kalafior. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz wlewamy ok. 1 szklankę
wywaru z dyni (zupa krem). Na koniec zaprawiamy zupę smietaną. Od uda odrywamy
mięso, nakładamy do talerzy i zalewamy przygotowaną zupą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz